25 Haziran 2014 Çarşamba

TIRNAK BAKIM RUTİNİM

Merhabalar!

Aslında bu yazıyı çok daha önce hazırlamıştım fakat bloğa girememiştim. Son bir aydır ise tırnak etlerimi kesmeyi bıraktığım için bakım rutinim epey değişti. O nedenle güncel haliyle sizlere tırnak bakım rutinimden bahsetmek istiyorum.


Haftada bir kez  tırnaklarımdaki katikülleri ittirerek temizliyorum. Bunun için öncelikle Kalyon Tırnak Eti Temizleyiciyi tırnaklarıma sürüyorum. 1 dakika bekledikten sonra Watsons’ın katikül temizleyicisinin beyaz kısmı ile ölü derilerden kurtuluyorum. 


Daha sonrasında tırnaklarımı cam törpü ile şekillendiriyorum.

Ojesiz tırnaklarıma haftada iki kez Yves Rocher’ın şurada bahsettiğim ürününü uyguluyorum. Tırnaklarımı onardığını ve nem verdiğini hissediyorum. Yine haftada üç kez tırnak etlerimi Burt’s Bees’in şurada bahsettiğim ürününü kullanıyorum. Manikür sonrası tırnak etlerimi sakinleştirip yumuşatıyor.

Ayrıca tırnaklarımı limon ve zeytinyağı ile haftada bir ovuyorum. Bazen de badem yağı ile masaj yapıyorum. Tırnak bakım kürü yazım için tık tık 

Tırnaklarıma oje sürmeden önce mutlaka Rimmel London Nail Nurse baz ojeyi uyguluyorum.

Evde çekmecemin üstünde, ofis masamda sürekli nemlendirici bulunduruyorum ve aklıma gelen her an el ve tırnaklarımı nemlendiriyorum.

Tırnak bakım rutinim bu kadar. İlk zamanlarda tırnak etlerimi kesmeyi bıraktığımda epey zorlanmıştım, ama hem böylesi daha sağlıklı, hem de daha pratik. Nemlendirmeyi ihmal etmediğiniz sürece tırnak etleriniz sorun çıkarmıyor.

Siz bakımınızı nasıl yapıyorsunuz?

Sevgiler :)


4 yorum:

  1. Bak bunu yapabilirim :))
    Oje olmadan tabi ;)
    Teşekkür ederim canım benim ;*

    YanıtlaSil
  2. hiç bir zaman tırnaklarıma böyle bakamadım sanırım çok geç olmadan başlamam gerek:)

    YanıtlaSil
  3. ben de bakmıyordum bir yıl öncesine kadar. sonrasında tırnaklarım soyulup kırılmaya başlayınca çareler aramaya başladım. sonuç bu oldu :)

    YanıtlaSil